HÅNDVÆRK & DESIGN - ET FAG I SKOLEN

Håndværk og design - et fag i skolen er en bog, som henvender sig til studerende, lærere og pædagoger.

Teori og praksis har en central placering i bogen, og der er lagt vægt på fagets formål og den fagdidaktik, som er vigtig i faget. Bogen rummer et væld af billeder og ideer, som kan give inspiration til, hvordan læringsrum til håndværk kan etableres og indrettes, og den indeholder desuden et alsidigt udvalg af læringsforløb.

Bogens forfattere har en stor interesse i fagets praktiske håndværksorienterede fagdidaktik og en fascination af det traditionsbundne håndværk i kombination med den nytænkende, innovative, entreprenante og designorienterede praksis, der vægtes netop nu. Denne fascination håber de at give videre til bogens læsere.

"Håndværk & Design - Et fag i skolen" er skrevet af Rachel Zachariassen og
Ove Eskildsen 2016 af Hans Reitzels Forlag

Undervisningsmateriale til bogen

Bogen kan bestilles ved Hans Reitzel

Anmeldelser
Lektørudtalelse
Anmedelse folkeskolen.dk

HÅNDVÆRK & DESIGN

”Håndværk & Design” er en idébog til lærere, pædagoger og andre kreative sjæle. Bogen kan med fordel bruges som inspiration til undervisning i folkeskolens nye fag, Håndværk & Design.

I Håndværk & Design er der fokus på processen fra idé til det færdige produkt, samt på hvordan man med nye ideer kan skabe et kreativt og inspirerende værkstedsmiljø, hvor mange forskellige sanser og materialer er i spil.

Håndværk & Design giver på en visuel måde inspiration til at eksperimentere samt tænke nye tanker og måder at anvende materialer på. Genbrugsmaterialer indgår som et bærende element, hvor materialet tages ud af dets oprindelige form, funktion og fortælling, for at genopstå i et nyt design.

"Håndværk & Design" er skrevet af Rachel Zachariassen og
Karin Munch 2014 af Gyldendal

Bogen kan bestilles ved Gyldendal

EKSPERIMENTERENDE BILLEDER

"Eksperimenterende Billeder" er en idébog til lærere, pædagoger og andre kreative sjæle. Bogen giver eksempler på et visuelt værksted, der med et åbent og inspirerende miljø sætter tanker og eksperimenter igang. Med udgangspunkt i billedkunstfagets mange lag, hverdagens genstande og den visuelle kultur udforskes, eksperimenteres og inspireres der til at omsætte indtryk til udtryk.

Bogen kan bestilles ved gyldendal

Anmeldelser
Idéer til eksperimenteren
Lektørudtalelse
Anmeldelse i Billedpædagogisk Tidsskrift
Anmeldelse i Uddannelsesbladet 2014

Textbox Section