profil_webPROFIL

UNDERVISER – PROJEKTMAGER – RUMDESIGNER – BILLEDKUNSTNER

Rachel Zachariassen er cand. pæd. i Didaktik – Materiel Kultur fra Danmarks Pædagogiske Universitet. Hun er oprindelig uddannet lærer, og har erfaring i at undervise både på friskole samt i folkeskolen. Nu underviser Rachel på læreruddannelsen i Odense (UCL) samt i efter-videreuddannelsen i fagene håndværk og design samt billedkunst.

Derudover arbejder hun freelance som billedkunstner, rumdesigner og projektmager. Hun er desuden pædagogisk rådgiver i arkitektfirmaet Gråbrødre Arkitekter.

Tidligere har Rachel været ansat som læringskonsulent i ministeriet for Børn, Unge og Ligestilling, hvor hun har holdt oplæg rundt i landet om implementeringen, af det nye fag håndværk og design, vejledt i udarbejdelse af årsplaner, planlægning af undervisningsforløb, tværgående emner, brugen af læringsmål, feedbackmetoder og evaluering m.m. samt planlagt og afholdt temadage, hvor der bl.a. har været fokus på designprocesmetoder.

Rachel brænder for at videregive viden til skoler, institutioner, virksomheder og private inden for det kreative og innovative felt. Hun holder blandt andet kurser målrettet undervisere i fagene håndværk og design samt billedkunst. Endvidere holder Rachel kurser for private i keramik og eksperimenterende maleri. På malerikurserne kan både nybegyndere, øvede, voksne og børn lære nogle af de teknikker, hun selv bruger som billedkunstner. Rachel maler både abstrakt og figurativt. Hendes værker findes under ’Galleri’ i menuen og sælges til private og institutioner, ligesom private og institutioner kan booke hende til vejledning i rumdesign.

Hendes erfaring i rumdesign betyder, at hun har medvirket i forskellige boligreportager, blandt andet i Boligliv, Alt For Damerne og i Vores Børn. Hun har i en årrække stået for oppyntning af Jette Frölichs julestuer på Gammelholtegård, Løndahl Slot, Schæfergården samt i Lysebo i Norge, og har arbejdet for blomsterkunstneren Tage Andersen. Rachel har været med på sidelinjen ved flere af hendes søsters, interiørstylisten Sidsel Zachariassens, jobs. Desuden har hun i samarbejde med sin mand lavet mange gør-det-selv projekter og indretning til Silvan Kataloget Forny. Se mere under ‘Presse’.

Rachel er forfatter til idébøgerne ”Håndværk & Design” og Eksperimenterende billeder”, Gyldendal 2014. Disse bøger har hun skrevet i samarbejde med pædagog og grafiker Karin Munch.
Tillige har Rachel, i samarbejde med lektor Ove Eskildsen, udgivet bogen “Håndværk & Design – et fag i skolen”, Hans Reitzels Forlag 2016. I samarbejde med Elin Østergaard (Billedkunstunderviser fra Den Frie Lærerskole) har hun udgivet bogen Billedkunst – et fag i skolen, Hans Reitzels Forlag 2019. Bøgerne er dels idébøger og dels teoribøger, der henvender sig til lærerstuderende, lærere, pædagoger og andre kreative sjæle. Læs mere om bøgerne under ‘Udgivelser’.

Rachel har desuden, i samarbejde med Pia Rost Rasmussen (Aktivitetschef LIFE, Dansk Arkitektur Center) udarbejdet Praksisguiden “Arkitekturpædagogik i håndværk og design – praksisguide”, 2018. Praksisguiden henvender sig til håndværk og design undervisere, der gerne vil undervise i arkitekturpædagogik.

Rachels seneste udgivelse er bogen Praksisfaglighed i skolen – Anvendelsesorienteret undervisning, Hans Reitzel 2020.


Rachel Zachariassen:
….”Jeg har en meget eksperimenterende og legende tilgang til materialer. Jeg kan lide at eksperimentere og sætte ting sammen på nye måder samtidig med, at jeg sætter en dyd i det gode håndværk”.

signatur