profil_webPROFIL

UNDERVISER – PROJEKTMAGER – RUMDESIGNER – BILLEDKUNSTNER

Rachel Zachariassen er cand. pæd. i Didaktik – Materiel Kultur fra Danmarks Pædagogiske Universitet med speciale i Håndværk & Design samt Kreativitetsdiskurs i værkstedsrum. Hun er oprindelig uddannet lærer, og har bl.a. erfaring i at undervise i håndværk og design, sløjd, håndarbejde, billedkunst samt i design valgfag. Rachel underviser nu på læreruddannelsen og på efter-videreuddannelsen i håndværk og design samt billedkunst. Desuden underviser hun i håndværk, design & kunst på Friskolen Glasværket/Designakademiet i Odense. Derudover arbejder hun freelance som billedkunstner, rumdesigner og projektmager. Hun har tidligere været ansat som læringskonsulent i ministeriet for Børn, Unge og Ligestilling.

Rachel brænder for at videregive viden til skoler, institutioner, virksomheder og private inden for det kreative og innovative felt. Hun holder blandt andet kurser og workshops målrettet undervisere i fagene håndværk og design samt billedkunst. Endvidere holder Rachel kurser og workshops i rumdesign og eksperimenterende maleri. På malerikurserne kan både nybegyndere, øvede, voksne og børn lære nogle af de teknikker, hun selv bruger som billedkunstner. Rachel maler både abstrakt og figurativt. Hendes værker findes under ’Galleri’ i menuen og sælges til private og virksomheder, ligesom private og virksomheder kan booke hende til vejledning i rumdesign.

Hendes erfaring i rumdesign betyder, at hun har medvirket i forskellige boligreportager, blandt andet i Alt For Damerne og i Vores Børn. Hun har i en årrække hjulpet med oppyntning af Jette Frölichs julestuer på Gammelholtegård, Løndahl Slot, Schæfergården samt i Lysebo i Norge, og har arbejdet for blomsterkunstneren Tage Andersen. Rachel har været med på sidelinjen ved flere af hendes søsters, interiørstylisten Sidsel Zachariassens, jobs. Desuden har hun lavet mange gør-det-selv projekter og indretning til Silvan Kataloget Forny. Se mere under ‘Presse’.

Rachel er forfatter til idébøgerne ”Håndværk & Design” og Eksperimenterende billeder”, Gyldendal 2014. Senest har Rachel udgivet bogen “Håndværk & Design – et fag i skolen”, Hans Reitzels Forlag 2016. Bøgerne henvender sig til lærere, pædagoger og andre kreative sjæle. Læs mere om bøgerne under ‘Udgivelser’.


Rachel Zachariassen:
….”Jeg har en meget eksperimenterende og legende tilgang til materialer. Jeg kan lide at eksperimentere og sætte ting sammen på nye måder samtidig med, at jeg sætter en dyd i det gode håndværk”.

signatur