TEKSTILTRYK & SYNING – LEG & EKSPERIMENTER

Med en indføring i grundlæggende trykteknikker og færdigheder indenfor syning eksperimenteres og skabes der konkrete produkter til brug i din undervisning. Samtidig drøftes hvordan et eksemplarisk læringsforløb i tryk og syning kan tilrettelægges.

 

Bemærk at kurset er over 2 dage.

DATOER: Mandag d. 6. november kl. 9-15 og fredag d. 10. nov. kl. 9-15

STED: Holluf Pile Skole (Nøglens Kvarter 10, 5220 Odense NØ)

 

MÅLGRUPPE: Kurset henvender sig til lærere og pædagoger i faget håndværk og design.

FORMÅL: At give kursisterne konkrete værktøjer til at planlægge undervisning i tryk og syning i faget håndværk og design.

INDHOLD: På kurset vil du lære de grundlæggende trykteknikker at kende i en simpel og legende designproces. Vi vil bl.a. arbejde med tryk via serigrafirammer, monotypi samt limtryk og transfer. Du kan medbringe dit eget motiv, som du har tegnet, et fotografi, et billede fra et blad eller fra internettet, og du vil lære, hvordan motivet kan overføres på stof.

Det stof vi trykker på syer vi genstande af indenfor emnet ”At opfylde et behov”.

Vi vil perspektivere de forskellige trykteknikker til håndværk og design undervisningen i skolen og arbejde med hvordan et konkret læringsforløb med tryk og syning kan tilrettelægges med udgangspunkt i fagets færdigheds- og vidensmål.

ANVENDELSE

Efter kurset vil deltagerne være i stand til at tilrettelægge et læringsforløb i tryk og syning i håndværk og design, som opfylder færdigheds- og vidensmålene i faget.